Smoothie, juice, banan og bær

Energi i 100 g

262 kJ (62 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 84 g
Karbohydrat: 12,8 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 1 g
Fett: 0,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 82 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 262 kJ (62 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,4 g5%
KarbohydratMI018112,8 g81%
KostfiberMI00022 g6%
ProteinMI00021 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014284 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00022,2 g
SukkerarterMI000210,6 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03253 µg-RE0 %
BetakarotenMI000232 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,15 mg11 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,18 mg10 %
Vitamin B9 (folat)MI000224 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000221 mg20 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000212 mg1 %
Kalium (K)MI0002248 mg7 %
Natrium (Na)MI00021 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI000225 mg3 %
Magnesium (Mg)MI000220 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0112Nonalcoholic beverage (US CFR)
A0842Non alcoholic beverage (EUROFIR)
B1140Fruit-producing plant
C0001Part of plant or animal not known
E0138Liquid, high viscosity, with solid pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0130Physically/chemically modified
H0147Fruit added
H0362Fruit juice added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: