Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 90 g
Karbohydrat: 6,2 g
Fett: 1,8 g
Kostfiber: 1 g
Protein: 0,9 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 54 E%
Fett: 34 E%
Protein: 8 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 199 kJ (48 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,8 g34%
KarbohydratMI01816,2 g53%
KostfiberMI00021 g4%
ProteinMI00020,9 g7%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014290 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00024 g
SukkerarterMI00022,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325213 µg-RE28 %
BetakarotenMI00022 553 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00024 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000215 mg1 %
Kalium (K)MI0002137 mg4 %
Natrium (Na)MI0002191 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)MI000226 mg4 %
Magnesium (Mg)MI000213 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,6 mg5 %
Kobber (Cu)MI00020,07 mg7 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00024 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0180Soup, thick (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1106Sweet potato
C0308Tuber
E0138Liquid, high viscosity, with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0018Boiled and undrained
H0151Spice or herb added
H0212Vegetable added
H0340Coconut added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: