Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Protein: 49,8 g
Kostfiber: 16 g
Karbohydrat: 14,5 g
Vann: 11 g
Fett: 8,9 g
Energiinnhold
Protein: 55 E%
Fett: 21 E%
Karbohydrat: 16 E%
Kostfiber: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 551 kJ (369 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g8,9 g21%
KarbohydratMI018114,5 g15%
Kostfiber460g16 g8%
Protein460g49,8 g54%
Alkohol500 g0%
VannMI014211 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3315,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO9,3 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
Betakaroten460g24 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460g0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g1,09 mg83 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,28 mg17 %
Vitamin B3 (niacin)460g3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460g1,05 mg58 %
Vitamin B9 (folat)460g289 µg90 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g285 mg24 %
Kalium (K)460g2 090 mg61 %
Natrium (Na)460g9 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460g675 mg105 %
Magnesium (Mg)460g285 mg95 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g8,2 mg74 %
Kobber (Cu)460g1,6 mg177 %
Sink (Zn)460g4,1 mg29 %
Selen (Se)460g59 µg69 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0149Milled grain or starch product (US CFR)
A0813Cereal or cereal-like milling products and derivatives (EUROFIR)
B1452Soybean
C0132Seed, skin removed, germ present
E0106Finely ground
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0040Reduced fat food

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: