Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 95 g
Protein: 2,2 g
Kostfiber: 2 g
Fett: 0,6 g
Karbohydrat: 0,2 g
Energiinnhold
Protein: 47 E%
Fett: 28 E%
Kostfiber: 20 E%
Karbohydrat: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 80 kJ (19 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400d0,6 g28%
KarbohydratMI01810,2 g4%
Kostfiber420h2 g20%
Protein420h2,2 g47%
Alkohol500 g0%
VannMI014295 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse6020,1 g
Sukkerarter420h0,1 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325268 µg-RE35 %
Betakaroten420h3 220 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E420h1,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420h0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)420h0,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)420h0,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420h0,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)420h44 µg13 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420h0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420h112 mg9 %
Kalium (K)420h308 mg9 %
Natrium (Na)420h32 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)420h28 mg4 %
Magnesium (Mg)420h30 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420h0,9 mg8 %
Kobber (Cu)420h0,07 mg7 %
Sink (Zn)420h0,8 mg5 %
Selen (Se)420h0 µg0 %
Jod (I)420h0 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1420Spinach
C0200Leaf
E0151Solid
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
400d
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03.
420h
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 4.1. (2022). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
602
Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: