Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 41,3 g
Vann: 35 g
Protein: 21,2 g
Karbohydrat: 2,7 g
Kostfiber: 0,2 g
Energiinnhold
Fett: 79 E%
Protein: 19 E%
Karbohydrat: 2 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 935 kJ (467 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000241,3 g78%
KarbohydratMI01812,7 g2%
KostfiberMI00020,2 g0%
ProteinMI000221,2 g18%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014235 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,2 g
SukkerarterMI00022,5 g
Sukker, tilsattMI00022,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032525 µg-RE3 %
BetakarotenMI000223 µg
RetinolMI000223 µg
Vitamin DMI00020,3 µg3 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00023,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,33 mg18 %
Vitamin B9 (folat)MI00028 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00022,3 µg57 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000212 mg1 %
Kalium (K)MI0002311 mg9 %
Natrium (Na)116b1 800 mg
Salt (NaCl)MI01204,5 g
Fosfor (P)MI0002191 mg29 %
Magnesium (Mg)MI000226 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00024,9 mg44 %
Kobber (Cu)MI00020,13 mg14 %
Sink (Zn)MI00023 mg21 %
Selen (Se)MI000219 µg22 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0279Cured meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1229Horse
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0151Spice or herb added
H0173Salted
H0191Meat added
H0262Animal fat or oil added
J0100Preserved by adding chemicals
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

116b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, analysert verdi.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: