Steinsopp, rå
Energi i 100 g
Per 100 g
125 kJ (30 kcal)
125 kJ (30 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 0,8 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 1,6 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 60a | 0 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 60a | 0 g |
Flerumettede fettsyrer | 410e | 0,1 g |
Omega-3 | 410e | 0 g |
Omega-6 | 410e | 0,1 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 20 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 20 | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 20 | 0 g |
C18:0 (stearinsyre) | 20 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 20 | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 20 | 0 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 0 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 410e | 0 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 410e | 2,6 µg | 26 % |
Vitamin E | 410e | 0 mg-ATE | 0 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 410e | 0,14 mg | 10 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 410e | 0,35 mg | 21 % |
Vitamin B3 (niacin) | 410e | 4,9 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 410e | 0,18 mg | 10 % |
Vitamin B9 (folat) | 410e | 30 µg | 9 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 410e | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 410e | 1 mg | 0 % |
Kalium (K) | 410e | 270 mg | 7 % |
Natrium (Na) | 410e | 5 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0 g | |
Fosfor (P) | 410e | 47 mg | 7 % |
Magnesium (Mg) | 410e | 7 mg | 2 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 410e | 0,8 mg | 7 % |
Kobber (Cu) | 30 | 0,49 mg | 54 % |
Sink (Zn) | 410e | 0,9 mg | 6 % |
Selen (Se) | 410e | 11 µg | 12 % |
Jod (I) | 410e | 1 µg | 0 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0152 | Vegetable or vegetable product (US CFR) |
A0826 | Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR) |
B2033 | Steinpilz |
C0296 | Fruiting body |
E0150 | Whole, natural shape |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0003 | No treatment applied |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |