Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 48,8 g
Vann: 33 g
Protein: 10,4 g
Fett: 6,1 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 67 E%
Fett: 18 E%
Protein: 14 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 241 kJ (294 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00026,1 g18%
KarbohydratMI018148,8 g66%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI000210,4 g14%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014233 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000219,7 g
SukkerarterMI000229,1 g
Sukker, tilsattMI000228,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032574 µg-RE9 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI000274 µg
Vitamin DMI00021,3 µg13 %
Vitamin EMI00022,9 mg-ATE24 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,19 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI000220 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,7 µg17 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000238 mg3 %
Kalium (K)MI0002129 mg3 %
Natrium (Na)MI0002112 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002169 mg26 %
Magnesium (Mg)MI000217 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,4 mg12 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00021 mg7 %
Selen (Se)MI000212 µg14 %
Jod (I)MI000218 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1713Hen
C0225Whole egg without shell
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0319Wheat added
H0351Chemical leavening agent added
H0358Aerated by whipping
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0001Packing medium not known
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: