Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 32,9 g
Fett: 30 g
Vann: 29 g
Protein: 6,9 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 62 E%
Karbohydrat: 31 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 801 kJ (433 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000230 g61%
KarbohydratMI018132,9 g31%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI00026,9 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014229 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI000232,9 g
Sukker, tilsattMI000231,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325222 µg-RE29 %
BetakarotenMI0002112 µg
RetinolMI0002212 µg
Vitamin DMI00022,5 µg25 %
Vitamin EMI00025,3 mg-ATE44 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,26 mg16 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI000225 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000268 mg5 %
Kalium (K)MI0002161 mg4 %
Natrium (Na)MI0002118 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002141 mg22 %
Magnesium (Mg)MI000245 mg15 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021 mg9 %
Kobber (Cu)MI00020,18 mg20 %
Sink (Zn)MI00020,9 mg6 %
Selen (Se)MI00027 µg8 %
Jod (I)MI000212 µg8 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1713Hen
C0225Whole egg without shell
E0151Solid
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0005Baked or roasted
H0136Sugar or sugar syrup added
H0177Nut or seed added
H0296Cream added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: