Sushi, nigiri, laks

Energi i 100 g

603 kJ (143 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 70 g
Karbohydrat: 16,8 g
Protein: 7,8 g
Fett: 5 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 47 E%
Fett: 31 E%
Protein: 22 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 603 kJ (143 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025 g30%
KarbohydratMI018116,8 g47%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI00027,8 g21%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000270 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000216,6 g
SukkerarterMI00020,2 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03258 µg-RE1 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00028 µg
Vitamin DMI00022,1 µg21 %
Vitamin EMI00020,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,24 mg13 %
Vitamin B9 (folat)MI00024 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,6 µg40 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00024 mg0 %
Kalium (K)MI0002155 mg4 %
Natrium (Na)MI000214 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI000285 mg13 %
Magnesium (Mg)MI000211 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00026 µg7 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B1587Atlantic salmon
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152Divided into pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0321Rice added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: