Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 45 g
Karbohydrat: 33,3 g
Kostfiber: 11 g
Protein: 6,6 g
Fett: 3,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 63 E%
Fett: 15 E%
Protein: 12 E%
Kostfiber: 10 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 902 kJ (215 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett220a3,7 g15%
KarbohydratMI018133,3 g62%
Kostfiber220a11 g9%
Protein220a6,6 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI014245 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33119,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO14,1 g
Sukker, tilsatt3319,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325131 µg-RE17 %
Betakaroten220a1 570 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E220a6 mg-ATE50 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)220a0,19 mg14 %
Vitamin B2 (riboflavin)220a0,38 mg23 %
Vitamin B3 (niacin)220a2,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)220a1,1 mg61 %
Vitamin B9 (folat)220a92 µg28 %
Vitamin B12 (kobalamin)220a0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)220a200 mg17 %
Kalium (K)220a770 mg22 %
Natrium (Na)220a8 400 mg
Salt (NaCl)MI012021 g
Fosfor (P)220a240 mg37 %
Magnesium (Mg)220a89 mg29 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)220a13 mg118 %
Kobber (Cu)220a0,4 mg44 %
Sink (Zn)220a1,1 mg7 %
Selen (Se)220a2 µg2 %
Jod (I)3257 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0133Flavoring or seasoning (US CFR)
A0853Spice, condiment or other ingredient (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0108Sugar
E0106Finely ground
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0151Spice or herb added
H0367Salt added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0159Paperboard or paper container
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
220a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2013-2014. Tex-mex-produkter. Publisert rapport (2014); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av tex-mex-produkter". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: