Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 62 g
Karbohydrat: 19,8 g
Fett: 14,2 g
Protein: 2,4 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 57 E%
Karbohydrat: 37 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 916 kJ (220 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000214,2 g57%
KarbohydratMI018119,8 g36%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI00022,4 g4%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014262 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00027,8 g
SukkerarterMI000212 g
Sukker, tilsattMI00027 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325122 µg-RE16 %
BetakarotenMI000282 µg
RetinolMI0002115 µg
Vitamin DMI00020,4 µg4 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI00024 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000240 mg3 %
Kalium (K)MI000281 mg2 %
Natrium (Na)MI000230 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI000283 mg12 %
Magnesium (Mg)MI00027 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0222Dessert (US CFR)
A0864Dessert (EUROFIR)
B1245Apple
C0213Fruit, peel undetermined, core, pit or seed removed
E0134Semisolid with solid pieces
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0012Cooked by moist heat
H0136Sugar or sugar syrup added
H0152Grain added
H0296Cream added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: