Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 43 g
Vann: 28 g
Protein: 14,1 g
Kostfiber: 12 g
Fett: 3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 62 E%
Protein: 20 E%
Fett: 9 E%
Kostfiber: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 179 kJ (280 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460b3 g9%
KarbohydratMI018143 g62%
Kostfiber460b12 g8%
Protein460b14,1 g20%
Alkohol500 g0%
VannMI014228 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO43 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032544 µg-RE5 %
Betakaroten460b524 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460b0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460b0,53 mg40 %
Vitamin B2 (riboflavin)460b0,49 mg30 %
Vitamin B3 (niacin)460b9,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460b0,33 mg18 %
Vitamin B9 (folat)460b68 µg21 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460b39 mg37 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460b110 mg9 %
Kalium (K)460b3 427 mg100 %
Natrium (Na)460b2 095 mg
Salt (NaCl)MI01205,2 g
Fosfor (P)460b356 mg55 %
Magnesium (Mg)460b194 mg64 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460b9,1 mg82 %
Kobber (Cu)460b1,42 mg157 %
Sink (Zn)460b2 mg14 %
Selen (Se)460b6 µg7 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1276Tomato
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0136Disintegrated or ground
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: