Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Protein: 78,5 g
Vann: 20 g
Fett: 1,4 g
Energiinnhold
Protein: 96 E%
Fett: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 386 kJ (327 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3011,4 g3%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber400e0 g0%
Protein30178,5 g96%
Alkohol500 g0%
VannMI014220 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter701G0 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol400e0 µg
Vitamin D400e0,4 µg4 %
Vitamin E400e0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)3010,24 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)3017,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)200 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)30110 µg250 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)301160 mg13 %
Kalium (K)10
Natrium (Na)400e35 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)301950 mg148 %
Magnesium (Mg)400e8 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)3012,5 mg22 %
Kobber (Cu)200,18 mg20 %
Sink (Zn)400e0,4 mg2 %
Selen (Se)400e25 µg29 %
Jod (I)325155 µg110 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1423Cod
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0122Divided or disintegrated
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0141Naturally dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
301
Taarland T, Mathiesen E, Øvsthus Ø og Brækkan OR. Næringsverdi og vitaminer i norsk fisk og fiskevarer. Vitaminlaboratoriet, Fiskeridirektoratets Kjemisk-Tekniske Forskningsinstitutt. Særtrykk av Tidsskrift for hermetikkindustri. Nr 11:405-412, 1958.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: