Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 60,9 g
Vann: 26 g
Kostfiber: 5 g
Protein: 4,8 g
Fett: 3,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 80 E%
Fett: 11 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 289 kJ (305 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00023,7 g10%
KarbohydratMI018160,9 g80%
KostfiberMI00025 g3%
ProteinMI00024,8 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014226 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000260,2 g
SukkerarterMI00020,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03257 µg-RE0 %
BetakarotenMI000280 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00021,2 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00025 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000212 mg1 %
Kalium (K)MI0002145 mg4 %
Natrium (Na)MI0002578 mg
Salt (NaCl)MI01201,4 g
Fosfor (P)MI0002184 mg28 %
Magnesium (Mg)MI000243 mg14 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,2 mg10 %
Kobber (Cu)MI00020,09 mg10 %
Sink (Zn)MI00020,8 mg5 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0283Quick bread, unsweetened (US CFR)
A0819Unleavened bread, crisp bread and rusk (EUROFIR)
B1232Corn
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0174Hydrogenated
H0263Vegetable fat or oil added
H0319Wheat added
H0368Stabilizer added
J0100Preserved by adding chemicals
J0111Preserved by storage in modified atmosphere
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: