Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 63,3 g
Fett: 17,9 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 7,1 g
Vann: 4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 56 E%
Fett: 34 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 922 kJ (459 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett221a17,9 g34%
KarbohydratMI018163,3 g55%
Kostfiber221a8 g3%
Protein221a7,1 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI01424 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33162 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,3 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
Betakaroten221a29 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E221a4,9 mg-ATE40 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)221a0,7 mg53 %
Vitamin B2 (riboflavin)221a0,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)221a1,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)221a0,46 mg25 %
Vitamin B9 (folat)221a15 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)221a1 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)221a48 mg4 %
Kalium (K)221a250 mg7 %
Natrium (Na)221a280 mg
Salt (NaCl)MI01200,7 g
Fosfor (P)221a180 mg28 %
Magnesium (Mg)221a73 mg24 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)221a1,3 mg11 %
Kobber (Cu)221a0,11 mg12 %
Sink (Zn)221a1,2 mg8 %
Selen (Se)221a3 µg3 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0228Snack food (US CFR)
A0868Savoury snack (EUROFIR)
B1379Field corn
C0134Seed, skin removed
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0263Vegetable fat or oil added
H0366Flattened
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
221a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: