Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 79 g
Protein: 17,1 g
Fett: 2,8 g
Energiinnhold
Protein: 74 E%
Fett: 26 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 394 kJ (94 kcal)
  • Spiselig del: 45 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett302,8 g26%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein3017,1 g73%
Alkohol500 g0%
Vann3079 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter701G0 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03253 µg-RE0 %
Betakaroten300 µg
Retinol303 µg
Vitamin D300 µg0 %
Vitamin E301,4 mg-ATE11 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)300,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)300,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)302 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)300,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)305 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)301 µg25 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)3021 mg1 %
Kalium (K)30378 mg11 %
Natrium (Na)100690 mg
Salt (NaCl)MI01201,7 g
Fosfor (P)30190 mg29 %
Magnesium (Mg)3026 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)300,2 mg1 %
Kobber (Cu)300,1 mg11 %
Sink (Zn)300,3 mg2 %
Selen (Se)3050 µg58 %
Jod (I)32521 µg15 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1153Redfish or ocean perch
C0175Skeletal meat part
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0173Salted
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: