Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 74 g
Protein: 21,4 g
Fett: 4,2 g
Energiinnhold
Protein: 70 E%
Fett: 30 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 519 kJ (123 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00024,2 g29%
KarbohydratMI01810 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000221,4 g70%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014274 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03255 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00025 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00022,4 mg-ATE20 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,23 mg12 %
Vitamin B9 (folat)MI00026 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,3 µg32 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000235 mg3 %
Kalium (K)MI0002473 mg13 %
Natrium (Na)MI0002978 mg
Salt (NaCl)MI01202,4 g
Fosfor (P)MI0002269 mg42 %
Magnesium (Mg)MI000237 mg12 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,15 mg16 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI000275 µg88 %
Jod (I)MI000232 µg22 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1153Redfish or ocean perch
C0175Skeletal meat part
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0003No treatment applied
H0173Salted
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: