Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 74 g
Karbohydrat: 14,7 g
Fett: 8,6 g
Protein: 3 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Fett: 51 E%
Karbohydrat: 40 E%
Protein: 8 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 620 kJ (148 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a8,6 g51%
KarbohydratMI018114,7 g40%
Kostfiber114a0,1 g0%
Protein114a3 g8%
Alkohol500 g0%
VannMI014274 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3313,7 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO11 g
Sukker, tilsatt3317,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325113 µg-RE15 %
Betakaroten114a4 µg
Retinol114a113 µg
Vitamin D114a0 µg0 %
Vitamin E114a0,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)114a3 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)108a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a108 mg9 %
Kalium (K)114a151 mg4 %
Natrium (Na)114a40 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)114a73 mg11 %
Magnesium (Mg)114a10 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,1 mg0 %
Kobber (Cu)114a0,02 mg2 %
Sink (Zn)114a0,4 mg2 %
Selen (Se)114a2 µg2 %
Jod (I)114a15 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0287Sweet sauce or topping (US CFR)
A0863Dessert sauce (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0296Cream added
H0306Homogenized or emulsified
H0317Carotenes added
H0368Stabilizer added
H0749White sugar added
J0123Sterilized by heat
K0003No packing medium used
M0146Paperboard container with plastic liner
M0213Box
M0342Paperboard container, surface treated both sides
N0017Polyethylene
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
108a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: