Vann, drikkevann

Energi i 100 g

0 kJ (0 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 100 g
Energiinnhold
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 0 kJ (0 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1350 g0%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber1350 g0%
Protein1350 g0%
Alkohol500 g0%
Vann135100 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse1350 g
Sukkerarter1350 g
Sukker, tilsatt1350 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten1350 µg
Retinol1350 µg
Vitamin D1350 µg0 %
Vitamin E1350 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1350 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)1350 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)1350 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1350 mg0 %
Vitamin B9 (folat)1350 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)1350 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1350 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)1350 mg0 %
Kalium (K)1350 mg0 %
Natrium (Na)1350 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)1350 mg0 %
Magnesium (Mg)1350 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1350 mg0 %
Kobber (Cu)1350 mg0 %
Sink (Zn)1350 mg0 %
Selen (Se)1350 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0112Nonalcoholic beverage (US CFR)
A0844Water (EUROFIR)
B3323Tap water/table water
C0005Part of plant or animal not applicable
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: