Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 61 g
Karbohydrat: 17,2 g
Fett: 8,5 g
Protein: 7,5 g
Kostfiber: 6 g
Energiinnhold
Fett: 40 E%
Karbohydrat: 37 E%
Protein: 16 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 782 kJ (187 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,5 g40%
KarbohydratMI018117,2 g37%
KostfiberMI00026 g6%
ProteinMI00027,5 g16%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014261 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000215,6 g
SukkerarterMI00021,7 g
Sukker, tilsattMI00020,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032582 µg-RE10 %
BetakarotenMI0002849 µg
RetinolMI000211 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00021,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000238 µg11 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000266 mg5 %
Kalium (K)MI0002307 mg9 %
Natrium (Na)MI0002356 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)MI0002145 mg22 %
Magnesium (Mg)MI000246 mg15 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022 mg18 %
Kobber (Cu)MI00020,23 mg25 %
Sink (Zn)MI00021,1 mg7 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0132Meat product analog (US CFR)
A0800Meat analogue (EUROFIR)
B1567Bean (VEGETABLE)
C0158Pod or seed
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0026Cooked in small amount of fat or oil
H0151Spice or herb added
H0186Egg added
H0263Vegetable fat or oil added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0199Vegan/vegetarian or suitability for vegan/vegetarian claim or use

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: