Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 59 g
Karbohydrat: 18,6 g
Protein: 11,2 g
Fett: 10,1 g
Kostfiber: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 42 E%
Karbohydrat: 36 E%
Protein: 21 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 888 kJ (212 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett103b10,1 g42%
KarbohydratMI018118,6 g35%
Kostfiber103b0,9 g0%
Protein103b11,2 g21%
Alkohol500 g0%
VannMI014259 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33118,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032547 µg-RE6 %
Betakaroten450a13 µg
Retinol450a46 µg
Vitamin D450a0,1 µg1 %
Vitamin E450a2,4 mg-ATE20 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)103b0,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)103b0,22 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)103b1,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450a0,32 mg17 %
Vitamin B9 (folat)450a15 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)450a2 µg50 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450a81 mg7 %
Kalium (K)450a230 mg6 %
Natrium (Na)450a88 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)450a160 mg25 %
Magnesium (Mg)450a23 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450a0,7 mg6 %
Kobber (Cu)450a0,52 mg57 %
Sink (Zn)450a0,9 mg6 %
Selen (Se)450a35 µg41 %
Jod (I)32550 µg35 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1205Squid
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0188Breaded or batter-coated
H0263Vegetable fat or oil added
H0319Wheat added
H0351Chemical leavening agent added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
103b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2006 eller tidligere, beregnet verdi fra industrioppskrift.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: