Avokado- og kikertpålegg, Plantego

Energi i 100 g

743 kJ (179 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 71 g
Fett: 14 g
Karbohydrat: 7,8 g
Protein: 4 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 70 E%
Karbohydrat: 18 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 743 kJ (179 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a14 g69%
KarbohydratMI01817,8 g17%
Kostfiber114a3 g3%
Protein114a4 g9%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014271 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00026,8 g
Sukkerarter114a1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
BetakarotenMI000227 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00022,8 mg-ATE23 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)MI000247 µg14 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00026 mg5 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000245 mg3 %
Kalium (K)MI0002352 mg10 %
Natrium (Na)MI000299 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)MI000276 mg11 %
Magnesium (Mg)MI000228 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021 mg9 %
Kobber (Cu)MI00020,14 mg15 %
Sink (Zn)MI00020,8 mg5 %
Selen (Se)MI00029 µg10 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0132Meat product analog (US CFR)
A0800Meat analogue (EUROFIR)
B1172Garbanzo bean
C0155Seed
E0119Semisolid with smooth consistency
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0212Vegetable added
H0263Vegetable fat or oil added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0210Glass container, metal lid
M0215Jar
N0040Glass
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: