Brisling, rå
Energi i 100 g
Per 100 g
862 kJ (208 kcal)
Mer brisling:
862 kJ (208 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 50 | 0 g |
Sukkerarter | 50 | 0 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 312 | 4,4 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 312 | 6,8 g |
Flerumettede fettsyrer | 312 | 4,1 g |
Omega-3 | 73k | 3,4 g |
Omega-6 | 74k | 0,8 g |
Kolesterol | 312 | 57 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 609 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 609 | 0,8 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 609 | 3,3 g |
C18:0 (stearinsyre) | 609 | 0,4 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 609 | 0,9 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 609 | 4,7 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 150 µg-RE | 20 % |
Betakaroten | 50 | 0 µg | |
Retinol | 420c | 150 µg | |
Vitamin D | 312 | 18,7 µg | 187 % |
Vitamin E | 312 | 1,2 mg-ATE | 10 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 312 | 0,08 mg | 6 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 312 | 0,15 mg | 9 % |
Vitamin B3 (niacin) | 312 | 4,7 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 312 | 0,2 mg | 11 % |
Vitamin B9 (folat) | 20 | 9 µg | 2 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 312 | 7 µg | 175 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 50 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 312 | 47 mg | 4 % |
Kalium (K) | 312 | 209 mg | 6 % |
Natrium (Na) | 400f | 68 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,2 g | |
Fosfor (P) | 312 | 120 mg | 18 % |
Magnesium (Mg) | 312 | 16 mg | 5 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 312 | 0,8 mg | 7 % |
Kobber (Cu) | 420c | 0,05 mg | 5 % |
Sink (Zn) | 312 | 0,9 mg | 6 % |
Selen (Se) | 312 | 10 µg | 11 % |
Jod (I) | 325 | 6 µg | 4 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0267 | Seafood or seafood product (US CFR) |
A0801 | Seafood or related product (EUROFIR) |
B1235 | Sprat |
C0105 | Whole animal, with skin, feathers or scales, eviscerated |
E0150 | Whole, natural shape |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0003 | No treatment applied |
J0142 | Preserved by chilling or freezing |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0112 | Food industry prepared |
Z0219 | Drained |