Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 40,3 g
Fett: 32 g
Protein: 14,4 g
Kostfiber: 8 g
Vann: 6 g
Energiinnhold
Fett: 54 E%
Karbohydrat: 31 E%
Protein: 11 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 174 kJ (522 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett221a32 g54%
KarbohydratMI018140,3 g31%
Kostfiber221a8 g2%
Protein221a14,4 g11%
Alkohol500 g0%
VannMI01426 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33134 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO6,3 g
Sukker, tilsatt3315,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032514 µg-RE1 %
Betakaroten221a170 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E221a3,7 mg-ATE30 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)221a0,52 mg40 %
Vitamin B2 (riboflavin)221a0,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)221a7,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)221a1,1 mg61 %
Vitamin B9 (folat)221a62 µg19 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)221a2 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)221a46 mg4 %
Kalium (K)221a350 mg10 %
Natrium (Na)221a1 100 mg
Salt (NaCl)MI01202,8 g
Fosfor (P)221a220 mg34 %
Magnesium (Mg)221a95 mg31 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)221a1,7 mg15 %
Kobber (Cu)221a0,52 mg57 %
Sink (Zn)221a1,4 mg10 %
Selen (Se)221a10 µg11 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0260Nut or nut product (US CFR)
A0823Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1337Peanut
C0155Seed
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0136Sugar or sugar syrup added
H0146Starch added
H0263Vegetable fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
221a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: