Egg, økologisk, stekt i fett
Energi i 100 g
Per 100 g
845 kJ (204 kcal)
845 kJ (204 kcal)
Porsjonsstørrelse:
| Karbohydrat | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| Stivelse | MI0002 | 0 g |
| Sukkerarter | MI0002 | 0,3 g |
| Sukker, tilsatt | MI0002 | 0 g |
| Sukker, fritt | MI0002 | 0 g |
| Fett | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| Mettede fettsyrer | MI0002 | 4,5 g |
| Transfettsyrer | MI0002 | 0 g |
| Enumettede fettsyrer | MI0002 | 7 g |
| Flerumettede fettsyrer | MI0002 | 3 g |
| Omega-3 | MI0002 | 0,5 g |
| Omega-6 | MI0002 | 2,6 g |
| Kolesterol | MI0002 | 362 mg |
| Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| C12:0 (laurinsyre) | MI0002 | 0,2 g |
| C14:0 (myristinsyre) | MI0002 | 0,2 g |
| C16:0 (palmitinsyre) | MI0002 | 2,7 g |
| C18:0 (stearinsyre) | MI0002 | 1,1 g |
| Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| C16:1 sum (palmitoleinsyre) | MI0002 | 0,3 g |
| C18:1 sum (oljesyre) | MI0002 | 6,7 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Vitamin A (RAE) | MI0325 | 218 µg-RE | |
| Vitamin A (RE) | MI0322 | 219 µg-RE | 29 % |
| Betakaroten | MI0002 | 8 µg | |
| Retinol | MI0002 | 218 µg | |
| Vitamin D | MI0002 | 4,6 µg | 46 % |
| Vitamin E | MI0002 | 7 mg-ATE | 58 % |
| Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Vitamin B1 (tiamin) | MI0002 | 0,06 mg | 4 % |
| Vitamin B2 (riboflavin) | MI0002 | 0,35 mg | 21 % |
| Vitamin B3 (niacin) | MI0002 | 0 mg | |
| Niacinekvivalenter | MI0002 | 3,4 mg | 16 % |
| Vitamin B6 (pyridoksin) | MI0002 | 0,13 mg | 7 % |
| Vitamin B9 (folat) | MI0002 | 41 µg | 12 % |
| Vitamin B12 (kobalamin) | MI0002 | 1,5 µg | 37 % |
| Vitamin C (askorbinsyre) | MI0002 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Kalsium (Ca) | MI0002 | 52 mg | 4 % |
| Kalium (K) | MI0002 | 153 mg | 4 % |
| Natrium (Na) | MI0002 | 177 mg | |
| Salt (NaCl) | MI0120 | 0,4 g | |
| Fosfor (P) | MI0002 | 212 mg | 33 % |
| Magnesium (Mg) | MI0002 | 13 mg | 4 % |
| Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Jern (Fe) | MI0002 | 1,9 mg | 17 % |
| Kobber (Cu) | MI0002 | 0,06 mg | 6 % |
| Sink (Zn) | MI0002 | 1,2 mg | 8 % |
| Selen (Se) | MI0002 | 34 µg | 40 % |
| Jod (I) | MI0002 | 42 µg | 30 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
| LanguaL | Klassifisering |
|---|---|
| A0261 | Egg or egg product (US CFR) |
| A0791 | Fresh or processed egg (EUROFIR) |
| B1713 | Hen |
| C0225 | Whole egg without shell |
| E0150 | Whole, natural shape |
| F0014 | Fully heat-treated |
| G0015 | Boiled and drained |
| H0003 | No treatment applied |
| J0001 | Preservation method not known |
| K0003 | No packing medium used |
| M0001 | Container or wrapping not known |
| N0052 | Egg shell, food contact surface |
| P0024 | Human consumer, no age specification |
| P0128 | Organic food claim or use |
| R0316 | Norway |