Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 55 g
Fett: 35,9 g
Protein: 7 g
Karbohydrat: 1,7 g
Kostfiber: 0,2 g
Energiinnhold
Fett: 90 E%
Protein: 8 E%
Karbohydrat: 2 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 478 kJ (358 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000235,9 g89%
KarbohydratMI01811,7 g1%
KostfiberMI00020,2 g0%
ProteinMI00027 g8%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000255 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00021,7 g
Sukker, tilsattMI00021,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032595 µg-RE12 %
BetakarotenMI000225 µg
RetinolMI000293 µg
Vitamin DMI00021,4 µg13 %
Vitamin EMI000211,8 mg-ATE98 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,18 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000235 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000232 mg2 %
Kalium (K)MI000292 mg2 %
Natrium (Na)MI0002297 mg
Salt (NaCl)MI01200,7 g
Fosfor (P)MI0002113 mg17 %
Magnesium (Mg)MI00028 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,1 mg10 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI000211 µg12 %
Jod (I)MI000218 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0105Dressing, condiment, gravy or sauce (US CFR)
A0859Dressing, mayonnaise (EUROFIR)
B1452Soybean
C0190Fat or oil
E0110Semiliquid with solid pieces
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0186Egg added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0213Box
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: