Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 64 g
Karbohydrat: 15,5 g
Protein: 11,1 g
Fett: 7,9 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 39 E%
Karbohydrat: 35 E%
Protein: 25 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 756 kJ (180 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett223a7,9 g38%
KarbohydratMI018115,5 g35%
Kostfiber223a1 g1%
Protein223a11,1 g25%
Alkohol500 g0%
VannMI014264 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33114 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,5 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03258 µg-RE1 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol223a8 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E223a1,8 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)223a0,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)223a0,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)223a0,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)223a0,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)223a8 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)223a0,8 µg20 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)223a20 mg1 %
Kalium (K)223a210 mg6 %
Natrium (Na)223a240 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)223a120 mg18 %
Magnesium (Mg)223a31 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)223a0,4 mg3 %
Kobber (Cu)223a0,04 mg4 %
Sink (Zn)223a0,3 mg2 %
Selen (Se)223a11 µg12 %
Jod (I)223b94 µg67 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1843Alaska pollock
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0151Spice or herb added
H0263Vegetable fat or oil added
H0319Wheat added
H0753Yeast added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0213Box
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
223a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2015-2016. Fiskeprodukter. Publisert rapport (2016): "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av fiskeprodukter". www.mattilsynet.no
223b
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 223a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2015-2016. Fiskeprodukter. Publisert rapport (2016): "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av fiskeprodukter". www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: