Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 83 g
Protein: 8,7 g
Karbohydrat: 7,4 g
Fett: 0,6 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Protein: 50 E%
Karbohydrat: 42 E%
Fett: 7 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 297 kJ (70 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,6 g7%
KarbohydratMI01817,4 g42%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI00028,7 g49%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014283 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00024,9 g
SukkerarterMI00022,5 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00022 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020,5 µg5 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI00024 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,9 µg22 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000278 mg6 %
Kalium (K)MI0002272 mg8 %
Natrium (Na)MI0002392 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI0002135 mg21 %
Magnesium (Mg)MI000210 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,01 mg1 %
Sink (Zn)MI00020,1 mg0 %
Selen (Se)MI000211 µg12 %
Jod (I)MI000251 µg36 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0172Prepared food product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0151Spice or herb added
H0153Seafood added
J0142Preserved by chilling or freezing
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: