Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 91 g
Karbohydrat: 5,3 g
Protein: 2,2 g
Fett: 0,9 g
Kostfiber: 0,5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 55 E%
Protein: 23 E%
Fett: 20 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 163 kJ (39 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,9 g20%
KarbohydratMI00025,3 g54%
KostfiberMI00020,5 g2%
ProteinMI00022,2 g22%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014291 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00022,9 g
SukkerarterMI00022,4 g
Sukker, tilsattMI00020,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020 mg0 %
Vitamin B9 (folat)MI00020 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000246 mg4 %
Kalium (K)MI000293 mg2 %
Natrium (Na)MI0002337 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI000222 mg3 %
Magnesium (Mg)MI00026 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020 mg0 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0198Soup (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1222Fish
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0138Liquid, high viscosity, with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0146Starch added
H0184Milk added
H0227Flavoring, spice or herb added
H0259Rehydrated
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: