Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 50,8 g
Vann: 31 g
Fett: 9 g
Protein: 6,8 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 65 E%
Fett: 25 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 330 kJ (316 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00029 g25%
KarbohydratMI018150,8 g65%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI00026,8 g8%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014231 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000231 g
SukkerarterMI000219,8 g
Sukker, tilsattMI000218 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032580 µg-RE10 %
BetakarotenMI000237 µg
RetinolMI000277 µg
Vitamin DMI00021,2 µg12 %
Vitamin EMI00021,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00024 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000269 mg6 %
Kalium (K)MI0002156 mg4 %
Natrium (Na)MI0002147 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI0002157 mg24 %
Magnesium (Mg)MI000220 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,6 mg5 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0351Chemical leavening agent added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0001Packing medium not known
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0040Reduced fat food
P0131"less" label claim
P0161Label claim in food name

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: