Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 51,6 g
Vann: 23 g
Fett: 20 g
Protein: 4,1 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 52 E%
Fett: 43 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 699 kJ (406 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett20920 g43%
KarbohydratMI018151,6 g51%
Kostfiber2092 g0%
Protein2094,1 g4%
Alkohol500 g0%
VannMI014223 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33121,8 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO29,8 g
Sukker, tilsatt33128 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03257 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol2097 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E2096 mg-ATE50 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2090,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2090,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2090,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)2097 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)2090,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20926 mg2 %
Kalium (K)209129 mg3 %
Natrium (Na)209368 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)20998 mg15 %
Magnesium (Mg)20911 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2090,7 mg6 %
Kobber (Cu)2090,08 mg8 %
Sink (Zn)2090,4 mg2 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)32511 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0158Sucrose added
H0186Egg added
H0221Fat or oil added
H0351Chemical leavening agent added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73p
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
74p
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
209
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: