Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 69,1 g
Protein: 11 g
Kostfiber: 9 g
Vann: 8 g
Fett: 2,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 77 E%
Protein: 12 E%
Fett: 6 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 531 kJ (362 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett107a2,6 g6%
KarbohydratMI018169,1 g76%
Kostfiber107a9 g4%
Protein107a11 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI01428 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33156,9 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO12,2 g
Sukker, tilsatt33112,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten107c16 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E107c0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)107c0,29 mg22 %
Vitamin B2 (riboflavin)107c0,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)107c4,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)107c0,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)107c29 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)107c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)107c27 mg2 %
Kalium (K)107c413 mg12 %
Natrium (Na)107c180 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)107c281 mg43 %
Magnesium (Mg)107c100 mg33 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)107c3 mg27 %
Kobber (Cu)107c0,38 mg42 %
Sink (Zn)107c2,3 mg16 %
Selen (Se)107c7 µg8 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1312Wheat
C0133Seed, skin present, germ present
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0158Sucrose added
H0318Bran added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
M0166Plastic bag or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
107a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, uspesifisert grunnlag.
107c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, beregnet verdi fra industrioppskrift.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: