Grønnsakspostei, Vita hjertego

Energi i 100 g

855 kJ (206 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 65 g
Fett: 15 g
Karbohydrat: 11,5 g
Kostfiber: 5 g
Protein: 4 g
Energiinnhold
Fett: 65 E%
Karbohydrat: 23 E%
Protein: 8 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 855 kJ (206 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a15 g64%
KarbohydratMI018111,5 g22%
Kostfiber114a5 g4%
Protein114a4 g7%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014265 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00029,2 g
Sukkerarter114a2,3 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032549 µg-RE6 %
BetakarotenMI0002588 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00025,9 mg-ATE49 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000234 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00027 mg6 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000235 mg3 %
Kalium (K)MI0002273 mg8 %
Natrium (Na)114a460 mg
Salt (NaCl)MI01201,2 g
Fosfor (P)MI000278 mg12 %
Magnesium (Mg)MI000233 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,3 mg11 %
Kobber (Cu)MI00020,16 mg17 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0172Prepared food product (US CFR)
A0828Vegetable dish (EUROFIR)
B1172Garbanzo bean
C0155Seed
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0001Cooking method not known
H0212Vegetable added
H0263Vegetable fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0182Aluminum container
M0213Box
N0041Metal
P0024Human consumer, no age specification
P0199Vegan/vegetarian or suitability for vegan/vegetarian claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: