Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 56,4 g
Vann: 39 g
Protein: 3,3 g
Karbohydrat: 0,9 g
Kostfiber: 0,2 g
Energiinnhold
Fett: 97 E%
Protein: 3 E%
Karbohydrat: 1 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 161 kJ (525 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000256,4 g96%
KarbohydratMI01810,9 g0%
KostfiberMI00020,2 g0%
ProteinMI00023,3 g2%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014239 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,1 g
SukkerarterMI00020,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325491 µg-RE65 %
BetakarotenMI0002317 µg
RetinolMI0002465 µg
Vitamin DMI00027,5 µg75 %
Vitamin EMI00023,1 mg-ATE25 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000220 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,7 µg17 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000235 mg3 %
Kalium (K)MI000261 mg1 %
Natrium (Na)MI0002599 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)MI000296 mg15 %
Magnesium (Mg)MI00024 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,9 mg8 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,6 mg4 %
Selen (Se)MI000210 µg11 %
Jod (I)MI000227 µg19 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0286Gravy or sauce (US CFR)
A0862Savoury sauce (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0151Spice or herb added
H0186Egg added
H0349Onion added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: