Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 60 g
Fett: 21 g
Protein: 18,7 g
Energiinnhold
Fett: 71 E%
Protein: 29 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 095 kJ (264 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400c21 g70%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein400c18,7 g29%
Alkohol500 g0%
VannMI014260 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032538 µg-RE5 %
Betakaroten400c0 µg
Retinol400c38 µg
Vitamin D300,2 µg2 %
Vitamin E400c0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400c0,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)400c0,17 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)400c6,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400c0,33 mg18 %
Vitamin B9 (folat)400c6 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)400c0,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400c17 mg1 %
Kalium (K)400c187 mg5 %
Natrium (Na)400c51 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)400c169 mg26 %
Magnesium (Mg)400c17 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400c1,6 mg14 %
Kobber (Cu)420a0,14 mg15 %
Sink (Zn)400c1,2 mg8 %
Selen (Se)400c10 µg11 %
Jod (I)3254 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0273Poultry or poultry product (US CFR)
A0795Poultry meat (EUROFIR)
B1713Hen
C0267Skeletal meat part, without bone, with skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73c
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
74c
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: