Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Protein: 24,6 g
Fett: 0,9 g
Energiinnhold
Protein: 93 E%
Fett: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 452 kJ (107 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,9 g7%
KarbohydratMI01810 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000224,6 g92%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014275 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00021,2 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)MI00026,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,23 mg12 %
Vitamin B9 (folat)MI00028 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00022,8 µg70 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000237 mg3 %
Kalium (K)MI0002300 mg8 %
Natrium (Na)MI0002595 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)MI0002210 mg32 %
Magnesium (Mg)MI000233 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI000250 µg58 %
Jod (I)MI0002294 µg210 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1441Haddock
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0125Divided into pieces, thickness more than 1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0172Smoked or smoke-flavored
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: