Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 80 g
Protein: 19,7 g
Fett: 0,6 g
Energiinnhold
Protein: 94 E%
Fett: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 357 kJ (84 kcal)
  • Spiselig del: 65 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450a0,6 g6%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein450d19,7 g93%
Alkohol500 g0%
VannMI014280 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten450d0 µg
Retinol450d0 µg
Vitamin D450d0 µg0 %
Vitamin E450d0,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450d0,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)701G0,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)450d5,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450d0,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)450d7 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)450d2,1 µg52 %
Vitamin C (askorbinsyre)450d0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450d22 mg1 %
Kalium (K)450d240 mg7 %
Natrium (Na)450d420 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)450d148 mg23 %
Magnesium (Mg)450d23 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450d0,2 mg1 %
Kobber (Cu)701G0,03 mg3 %
Sink (Zn)450d0,4 mg2 %
Selen (Se)701G33 µg38 %
Jod (I)450d196 µg140 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1441Haddock
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0125Divided into pieces, thickness more than 1 5 cm
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0172Smoked or smoke-flavored
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
321b
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 12.07.2010
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
450b
Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
450d
Food Databanks National Capability (2021). Food Databanks National Capability (FDNC) extended dataset based on PHE’s McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset. Nettversjon, quadram.ac.uk
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: