Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 68 g
Fett: 14 g
Protein: 13,6 g
Karbohydrat: 4,4 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Fett: 63 E%
Protein: 28 E%
Karbohydrat: 9 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 823 kJ (198 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000214 g62%
KarbohydratMI01814,4 g9%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI000213,6 g28%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014268 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00022,7 g
SukkerarterMI00021,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03256 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00026 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI00025 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000250 mg4 %
Kalium (K)MI0002214 mg6 %
Natrium (Na)MI0002502 mg
Salt (NaCl)MI01201,3 g
Fosfor (P)MI0002110 mg17 %
Magnesium (Mg)MI000219 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,2 mg10 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00022,9 mg20 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00024 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1161Cattle
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0146Starch added
H0151Spice or herb added
H0157Lactose added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: