Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Protein: 11,7 g
Fett: 7,9 g
Karbohydrat: 5,5 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 50 E%
Protein: 34 E%
Karbohydrat: 16 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 588 kJ (141 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00027,9 g49%
KarbohydratMI01815,5 g15%
KostfiberMI00020,3 g0%
ProteinMI000211,7 g33%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014275 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00025,4 g
SukkerarterMI00020,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03257 µg-RE0 %
BetakarotenMI00025 µg
RetinolMI00027 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI00024 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00028 mg0 %
Kalium (K)MI0002221 mg6 %
Natrium (Na)MI0002699 mg
Salt (NaCl)MI01201,7 g
Fosfor (P)MI0002101 mg15 %
Magnesium (Mg)MI000215 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,1 mg10 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00021,9 mg13 %
Selen (Se)MI00023 µg3 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1161Cattle
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0001Cooking method not known
H0146Starch added
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0324Fat partially removed, 50% or more remaining
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0040Reduced fat food

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: