Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 80 g
Protein: 16,7 g
Fett: 2,8 g
Karbohydrat: 0,7 g
Energiinnhold
Protein: 71 E%
Fett: 26 E%
Karbohydrat: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 399 kJ (95 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett227a2,8 g25%
KarbohydratMI01810,7 g2%
Kostfiber500 g0%
Protein227a16,7 g71%
Alkohol500 g0%
VannMI014280 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
Sukkerarter3310,7 g
Sukker, tilsatt3310,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol227a1 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E227a0,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)227a1,4 mg107 %
Vitamin B2 (riboflavin)227a0,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)227a5,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)227a0,25 mg13 %
Vitamin B9 (folat)227a2 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)227a0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)227a38 mg36 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)227a6 mg0 %
Kalium (K)227a707 mg20 %
Natrium (Na)701G953 mg
Salt (NaCl)MI01202,4 g
Fosfor (P)227a430 mg67 %
Magnesium (Mg)227a24 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)227a0,6 mg5 %
Kobber (Cu)227a0,06 mg6 %
Sink (Zn)227a1,4 mg10 %
Selen (Se)227a14 µg16 %
Jod (I)227a4 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0797Preserved meat (EUROFIR)
B1136Swine
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0145Sliced, thin, below 0 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0172Smoked or smoke-flavored
J0108Preserved by treatment with chemicals
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0031Loin
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
227a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kjøttpålegg. Publisert rapport (2018): "Næringsstoffer og tungmetaller i kjøttpålegg", www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: