Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 50 g
Karbohydrat: 24,8 g
Fett: 11,4 g
Protein: 10,8 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 40 E%
Karbohydrat: 40 E%
Protein: 17 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 048 kJ (250 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett20911,4 g40%
KarbohydratMI018124,8 g40%
Kostfiber2093 g2%
Protein20910,8 g17%
Alkohol500 g0%
VannMI014250 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33121 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO3,8 g
Sukker, tilsatt3312 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032512 µg-RE1 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol20912 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E2091,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2090,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)2092,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2090,21 mg11 %
Vitamin B9 (folat)2098 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)2090,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)2091 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20918 mg1 %
Kalium (K)209194 mg5 %
Natrium (Na)209500 mg
Salt (NaCl)MI01201,3 g
Fosfor (P)209142 mg22 %
Magnesium (Mg)20921 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2090,6 mg5 %
Kobber (Cu)2090,1 mg11 %
Sink (Zn)2090,7 mg5 %
Selen (Se)2097 µg8 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0218Sandwich (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1457Chicken
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0005Baked or roasted
G0008Griddled
G0029Deep-fried
H0188Breaded or batter-coated
H0207Filled or stuffed
H0256Carbohydrate fermented
H0319Wheat added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0159Paperboard or paper container
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0111Fast food restaurant prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73p
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
74p
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
209
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: