Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 54 g
Fett: 16,7 g
Protein: 16,7 g
Karbohydrat: 13,1 g
Energiinnhold
Fett: 55 E%
Protein: 25 E%
Karbohydrat: 20 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 124 kJ (270 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett20816,7 g54%
KarbohydratMI018113,1 g19%
Kostfiber60a0 g0%
Protein20816,7 g25%
Alkohol500 g0%
VannMI014254 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33113 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03256 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol2086 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2080,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2080,16 mg12 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2088,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2080,38 mg21 %
Vitamin B9 (folat)2086 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)2080,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2086 mg0 %
Kalium (K)208321 mg9 %
Natrium (Na)116c480 mg
Salt (NaCl)MI01201,2 g
Fosfor (P)208212 mg33 %
Magnesium (Mg)20825 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2080,5 mg4 %
Kobber (Cu)2080,05 mg5 %
Sink (Zn)2080,5 mg3 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0273Poultry or poultry product (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1457Chicken
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0157Lactose added
H0171Poultry added
H0188Breaded or batter-coated
H0319Wheat added
H0351Chemical leavening agent added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0124Plastic tray or pan, plastic cover or wrapping
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73d
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 208: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
74d
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 208: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
116c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, beregnet verdi.
208
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: