Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 64 g
Fett: 23 g
Protein: 12 g
Karbohydrat: 1 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Fett: 79 E%
Protein: 19 E%
Karbohydrat: 2 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 073 kJ (259 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett115b23 g79%
KarbohydratMI01811 g1%
Kostfiber200,1 g0%
Protein115b12 g19%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014264 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
Sukkerarter115b1 g
Sukker, tilsattMI00021 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032520 µg-RE2 %
BetakarotenMI000226 µg
RetinolMI000218 µg
Vitamin D115b3 µg30 %
Vitamin EMI00026,2 mg-ATE51 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00023,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,23 mg12 %
Vitamin B9 (folat)MI000218 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00022,2 µg55 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000246 mg4 %
Kalium (K)MI0002229 mg6 %
Natrium (Na)MI0002500 mg
Salt (NaCl)MI01201,3 g
Fosfor (P)MI0002157 mg24 %
Magnesium (Mg)MI000217 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI000215 µg17 %
Jod (I)MI00029 µg6 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1587Atlantic salmon
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0122Divided or disintegrated
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0263Vegetable fat or oil added
H0378Guar gum added
H0388Xanthan gum added
J0123Sterilized by heat
K0003No packing medium used
M0151Metal container
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
115a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2022, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
115b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2022, analysert verdi
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: