Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 41,4 g
Vann: 34 g
Fett: 17,2 g
Protein: 5,8 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 48 E%
Fett: 44 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 454 kJ (347 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett21017,2 g43%
KarbohydratMI018141,4 g48%
Kostfiber2102 g1%
Protein2105,8 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI014234 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33124,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO17 g
Sukker, tilsatt33116 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325108 µg-RE14 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol210108 µg
Vitamin D201,7 µg17 %
Vitamin E2102,9 mg-ATE24 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2100,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)2100,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)2101,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2100,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)2108 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)2100,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)21025 mg2 %
Kalium (K)210128 mg3 %
Natrium (Na)210291 mg
Salt (NaCl)MI01200,7 g
Fosfor (P)21072 mg11 %
Magnesium (Mg)21021 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2100,8 mg7 %
Kobber (Cu)2100,38 mg42 %
Sink (Zn)2100,3 mg2 %
Selen (Se)2102 µg2 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0194Pancake or waffle (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0151Spice or herb added
H0158Sucrose added
H0207Filled or stuffed
H0272Margarine added
H0351Chemical leavening agent added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
M0172Plastic container
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73m
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
74m
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
210
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: