Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 82 g
Protein: 13,4 g
Fett: 4,2 g
Karbohydrat: 0,3 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Protein: 59 E%
Fett: 40 E%
Karbohydrat: 1 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 389 kJ (93 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00024,2 g39%
KarbohydratMI01810,3 g1%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI000213,4 g58%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014282 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,1 g
SukkerarterMI00020,2 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03253 µg-RE0 %
BetakarotenMI00022 µg
RetinolMI00023 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00022 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,3 µg32 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00027 mg0 %
Kalium (K)MI000296 mg2 %
Natrium (Na)MI0002882 mg
Salt (NaCl)MI01202,2 g
Fosfor (P)MI000240 mg6 %
Magnesium (Mg)MI000211 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,7 mg15 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00021,3 mg9 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1134Animal (MAMMAL)
C0187Lung
E0134Semisolid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0015Boiled and drained
H0151Spice or herb added
H0191Meat added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: