Makrell, februar - juni, kokt

Energi i 100 g

347 kJ (82 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 82 g
Protein: 17 g
Fett: 1,6 g
Energiinnhold
Protein: 83 E%
Fett: 17 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 347 kJ (82 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,6 g17%
KarbohydratMI01810 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000217 g82%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014282 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00021 µg
Vitamin DMI00025,8 µg57 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)MI00027,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,67 mg37 %
Vitamin B9 (folat)MI00029 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI000210,5 µg262 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000223 mg2 %
Kalium (K)MI0002402 mg11 %
Natrium (Na)MI000275 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)MI0002263 mg41 %
Magnesium (Mg)MI000229 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,9 mg8 %
Kobber (Cu)MI00020,09 mg10 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI000255 µg64 %
Jod (I)MI000225 µg17 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1790Atlantic mackerel
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0186Fat content < 15%

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: