Melkepålegg, med sukker, Hapå

Energi i 100 g

1 302 kJ (308 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 58 g
Vann: 31 g
Fett: 6 g
Protein: 5,5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 76 E%
Fett: 17 E%
Protein: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 302 kJ (308 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1026 g17%
KarbohydratMI018158 g75%
Kostfiber500 g0%
Protein1025,5 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI014231 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO58 g
Sukker, tilsatt33158 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol200 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E201,2 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1001,5 mg115 %
Vitamin B2 (riboflavin)1000,5 mg31 %
Vitamin B3 (niacin)1000,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)200 mg0 %
Vitamin B9 (folat)203 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)200 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)100410 mg35 %
Kalium (K)100300 mg8 %
Natrium (Na)100135 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)2039 mg6 %
Magnesium (Mg)2027 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1000,6 mg5 %
Kobber (Cu)200,22 mg24 %
Sink (Zn)200,4 mg2 %
Selen (Se)200 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0164Dairy product (US CFR)
A0778Milk, milk product or milk substitute (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0119Semisolid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0491Citric acid added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0130Glass container
M0215Jar
N0040Glass
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: