Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 60 g
Karbohydrat: 24,4 g
Protein: 7,9 g
Fett: 4,2 g
Kostfiber: 4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 56 E%
Fett: 21 E%
Protein: 18 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 734 kJ (174 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00024,2 g21%
KarbohydratMI018124,4 g56%
KostfiberMI00024 g4%
ProteinMI00027,9 g18%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014260 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000216,4 g
SukkerarterMI00028,1 g
Sukker, tilsattMI00020,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032537 µg-RE4 %
BetakarotenMI000212 µg
RetinolMI000236 µg
Vitamin DMI00020,6 µg6 %
Vitamin EMI00021,4 mg-ATE11 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,17 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,16 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,19 mg10 %
Vitamin B9 (folat)MI000217 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000297 mg8 %
Kalium (K)MI0002297 mg8 %
Natrium (Na)MI0002215 mg
Salt (NaCl)MI00020,5 g
Fosfor (P)MI0002302 mg47 %
Magnesium (Mg)MI000245 mg15 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,5 mg13 %
Kobber (Cu)MI00020,14 mg15 %
Sink (Zn)MI00021,2 mg8 %
Selen (Se)MI00026 µg7 %
Jod (I)MI000215 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0194Pancake or waffle (US CFR)
A0822Savoury cereal dish (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
G0026Cooked in small amount of fat or oil
H0147Fruit added
H0186Egg added
H0319Wheat added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: