Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 50 g
Karbohydrat: 30,6 g
Protein: 10,2 g
Fett: 5,6 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 56 E%
Fett: 22 E%
Protein: 19 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 929 kJ (221 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025,6 g22%
KarbohydratMI018130,6 g56%
KostfiberMI00023 g2%
ProteinMI000210,2 g18%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014250 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000224,4 g
SukkerarterMI00026,3 g
Sukker, tilsattMI00024 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325301 µg-RE40 %
BetakarotenMI00022 817 µg
RetinolMI000266 µg
Vitamin DMI00021,2 µg12 %
Vitamin EMI00022,7 mg-ATE22 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,12 mg9 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,19 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,15 mg8 %
Vitamin B9 (folat)MI000222 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000272 mg6 %
Kalium (K)MI0002260 mg7 %
Natrium (Na)MI0002478 mg
Salt (NaCl)MI01201,2 g
Fosfor (P)MI0002286 mg44 %
Magnesium (Mg)MI000231 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,7 mg15 %
Kobber (Cu)MI00020,15 mg16 %
Sink (Zn)MI00021,1 mg7 %
Selen (Se)MI000211 µg12 %
Jod (I)MI000217 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0194Pancake or waffle (US CFR)
A0822Savoury cereal dish (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0186Egg added
H0212Vegetable added
H0319Wheat added
H0322Oat added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: