Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 61 g
Karbohydrat: 23,8 g
Protein: 8,1 g
Fett: 5,7 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 53 E%
Fett: 28 E%
Protein: 18 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 765 kJ (182 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025,7 g27%
KarbohydratMI018123,8 g53%
KostfiberMI00021 g1%
ProteinMI00028,1 g18%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014261 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000219,7 g
SukkerarterMI00024,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032537 µg-RE4 %
BetakarotenMI000210 µg
RetinolMI000236 µg
Vitamin DMI00020,8 µg8 %
Vitamin EMI00021,3 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,18 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00029 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002129 mg11 %
Kalium (K)MI0002224 mg6 %
Natrium (Na)MI0002301 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI0002161 mg25 %
Magnesium (Mg)MI000219 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,6 mg5 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI000219 µg13 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0194Pancake or waffle (US CFR)
A0822Savoury cereal dish (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
G0026Cooked in small amount of fat or oil
H0186Egg added
H0319Wheat added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: